logga

Nu har du möjlighet att medverka i Sveriges största och första installation för kör och elektronik!

Premiär i Eric Ericsonhallen, Stockholm
11 september 2011

ZO-4, fjärde satsen i Zonula Occludens, är ett verk där 100 körsångare avlöser varandra under en hel dag, där publiken är med och påverkar partituret och där en evighetsklang möter elektroniskt brus.

Urpremiären sker under Skeppsholmens dag som förra året lockade runt 16 000 besökare

Skapare av verket är Ann Rosén, ljudkonstnär och tonsättare, som bland annat gjort konserter och installationer på Moderna Museet, Uppsala Konsert och Kongress, Konstakademien, Murberget, Härnösand, och Weserburg Museum, Bremen Tyskland, Charlottenborg, Köpenhamn och Fylkingen Stockholm.

Installationen leds och repeteras av Lena Frilund, regissör, scenkonstnär och kördirigent, konstnärlig ledare för Torpa Slottsteater och den sceniska kören Rabalder i Göteborg.

Både hela körer och enskilda sångare eller korister som vill vara med är välkomna.
Repetitioner kommer att ske i veckan innan premiären.

För anmälan och mer information, kontakta producent Carina Törnblom, 0708-8931973, ct@schhh.se

Ladda ner inbjudan som pdf

körworkshopExperimentell workshop för körsångare januari 2011 på Fylkingen.

Pressmeddelande 20110130


eric ericsonhallen


ritning eric ericson hallen

Zonula Occludens sats 1 med uppsala Akademiska KammarkörZonula Occludens framförs på Uppsala konsert och Kongress av Stefan Parkman och UAK

ZO-2 rep på Murberget i Härnösand

Se video från konsert på Moderna Museet

Om Zonula Occludens:
Zonula Occludens är ett verk och ett pågående projekt av Ann Rosén för kör, elektronik, varierad instrumentation och publik som inleddes med ett samarbete med Stefan Parkman och Uppsala Akademiska Kammarkör. Zonula Occludens bygger på en hörselvilla där man upplever en evigt stigande klang (jmf. Shepard ton) och består av fyra satser, tre satser för konsert och ZO-4, fjärde satsen i form av en koreograferad installation, där publikens och sångarnas rörelser är en del av partituret.

Tidigare framförande ur Zonula Occludens:
Första satsen av Zonula Occludens uruppfördes i Uppsala Konsert & Kongress den 30 oktober 2008 i samarbete med dirigenten Stefan Parkman och Uppsala Akademiska Kammarkör.

På Moderna Museet den 17 april 2009 framfördes Sats 1-3 med uruppförande av sats 2 och sats 3. Hans Vainikainen, dirigent, en kör av 16 sångare och Ann Rosén liveelektronik. Se utdrag från konserten

Tight Connection #1, elgitarr, cello, saxofon och elektronik uruppfördes på Västerås Konserthus, 18 januari 2009, Tight Connection #2, elgitarr, såg och elektronik och Runtom, 4.0 EAM, uruppfördes på Fylkingen 25 november 2009.

ZO-2 Härnösand för kör och liveelektronik, 10 januari 2010, Murberget, Länsmuseet Västernorrland i samarbete med Nymus. Verket framfördes av Kapellskören under ledning av Peter Lyne och Ann Rosén.

Fristående verk: Ljudlagret ZO-5, ett ljudverk där publiken inbjuds att sjunga med, uppförd på Härnösands konsthall 20 november 2010- 8 januari 2011.
Praktisk information

Datum och tider för installationen:
ZO-4 konsertinstallation, Eric Ericsonhallen, söndag 11 sept 2011 kl 11-18

Datum, tid och plats för rep:
Måndag 5 sept, tisdag 6 sept, onsdag 7 sept kl 18-22(du måste delta minst en av repdagarna)
Plats: Fylkingen, Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2, T-banan Mariatorget

Fredag 9 sept em-kväll(exakta tider meddelas senare)
Lördag heldag (du kommer att repa ca 4 tim, exakta reptider meddelas senare)
Plats: Eric Ericsonhallen, Skeppsholmskyrkan

Vem kan vara med?
Hela körer och enskilda sångare eller korister som vill vara med är välkomna! Är du nyfiken och vill pröva på något nytt, anmäl dig och var med om en häftig upplevelse! För att vara med behöver du kunna sjunga en kromatisk skala. Nedan hittar du ljudfiler och noter för att öva själv eller i din kör.

Nedladdningsbar övningsslinga:
Alla tre skalorna

Nedladdningsbar not:
Kromatiska skalor

Hur man anmäler att man vill vara med?
Skicka ett mail till producent Carina Törnblom, ct@schhh.se med dina uppgifter: namn, adress, telefon, mail, och vilken stämma du sjunger (sopran, alt, tenor, bas) och du får en bekräftelse med ytterligare information.

Klädsel: Svart med personlig opportunistisk accesoar.

Om genomförandet av ZO-4:
Installationen i Eric Ericsonhallen kommer att pågå i 7 tim och vi kommer att skapa en hörselvilla, en ständigt stigande klang.
Klangen kommer att livas upp och påverkas och interagera med ett brus, låter kanske som vinden eller vågorna... och skapas av publiken!
Som sångare medverkar du i installationen ca 3-4 tim och gör flera kortare insattser mellan 6 och 24min. Koreograferade byten kommer att ske var 6:e minut.

Kontakt: Ann Rosén, 0708-109838, ar@schhh.se
Producent Carina Törnblom, 0708-8931973, ct@schhh.se

 

  www.annrosen.se
www.annrosen.nu
www.schhh.se